Sälj guldtackor lugnt, kvickt och medgörligt till seriösa svenska aktörer

Lästid: 3 min
”Så säljer du dina guldtackor”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Det är enkelt att sälja sina guldtackor i Sverige – vi har flera seriösa aktörer som köper dina guldtackor smidigt och tillmötesgående

Har du en guldtacka du vill sälja? Vi hjälper dig att välja rätt aktör när du vill omvandla ditt guld till svenska kronor!

När du säljer en guldtacka idag har du som regel gjort en vinst affär om vi utgår ifrån de guldpriser som har sprungit iväg så högt att guldet idag haft en kraftig prisutveckling till fördel för alla guldägare. Givetvis, köpte du guldet alldeles nyligen så kanske vinsten inte är speciellt stor men det är oftast en liten mindre förmögenhet du gjort ändå.

Du är varmt välkommen att välja en av aktörerna nedan när du vill sälja dina guldtackor till respektabla priser.

Mycket högt pris på guldtackor – det globala guldpriset ökar i princip kontinuerligt.

Priset på guld har ökat i genomsnitt med cirka 15% för varje år de senaste 20 åren och det innebär att du kan känna dig trygg när du nu vill omvandla ditt guld till svenska kronor. Och det finns flera seriösa aktörer i Sverige som betalar bra för dina guldtackor. Välj ett av alternativen som passar dig bäst. Samtliga aktörer får toppbetyg och det är svårt att peka ut någon av de som sticker ut lite extra.

Här nedan presenterar vi de aktörer som arbetar seriöst och med respekt för dina guldtackor.

AktörerBetygSälj här
NSG5/5Sälj till NSG
Tavex5/5Sälj till Tavex
Libertysilver5/5Sälj till Libertysilver
Guldcentralen5/5Sälj till Guldcentralen

Så här säljer du dina guldtackor till NSG

Välkommen till en av Nordens största aktörer inom affinering av ädelmetaller. Med över 25 år i branschen är NSG en pålitlig leverantör av ädelmetaller.

NSG är en seriös svensk aktör belägen i Västberga, Stockholm

Informationen nedan är inhämtad direkt från NSG´s hemsida om hur du så smidigt som möjligt säljer ditt guld till NSG

Så säljer du till guld till NSG

 • Steg 1 – Inlämning: Du lämnar eller skickar in det du vill sälja till NSG.
 • Steg 2 – Prissättning: Priset sätts alltid från den dag NSG mottar dina ädelmetaller och baseras alltid på det kommande fixpriset.
 • Steg 3 – Betalning: NSG betalar ut likviden till ditt bankkonto inom 1–5 bankdagar.

Sälj dina guldtackor till NSG

Så här säljer du dina guldtackor till Tavex

Tavex är en ledande återförsäljare av ädelmetaller och valuta i Sverige. Tavex erbjuder Sveriges bästa priser på investeringsguld, silver och platina samt landets bästa valutakurser – alltid med prisgaranti.

Tavex köper ditt guld tryggt och för rätt priser

Informationen nedan är inhämtad direkt från Tavex´s hemsida om hur du så smidigt som möjligt säljer ditt guld till Tavex

Så säljer du till guld till Tavex

 • Steg 1 – Inlämning: Du lämnar eller skickar in det du vill sälja till Tavex genom att beställa ett guldkuvert via deras webbplats. Guldkuvertet innehåller ett förbetalt, spårbart och säkert returpaket som försäkrar ditt guld för upp till 100 000 kr. I guldkuvertet finner du också en lättförståelig informationsbroschyr som guidar dig igenom processen och villkorsformuläret. Lägg allt i paketet och ta med det till ditt lokala postkontor, där du i utbyte kommer att få ett kvitto som tjänar som ägarbevis och innehåller ditt spårningsnummer. Och notera: Det tillkommer inga avgifter eller dolda kostnader.
 • Steg 2 – Prissättning: Tavex kommer att få paketet inom 1-3 arbetsdagar. De kommer att verifiera dina objekt samma dag de får paketet och kommer också att informera dig via telefon och e-post samma dag angående vårt anbud . Vi kommer alltid att erbjuda dig ett pris för föremålen i enlighet med vår uppdaterade prislista.
 • Steg 3 – Betalning: Pengarna betalas ut samma dag du accepterar Tavex anbud.

Sälj dina guldtackor till Tavex

Så här säljer du dina guldtackor till Liberty Silver

Liberty Silver är ett familjeföretag. Familjeföretaget har en lång bakgrund inom ädelmetallmarknaden som investerare och ägare.

Liberty Silver är ännu en aktör i Sverige som du han vara säker på

Informationen nedan är inhämtad direkt från Liberty Silvers hemsida om hur du så smidigt som möjligt säljer ditt guld till Liberty Silver.

Så säljer du till guld till Liberty Silver

 • Välj produkt/er och antal av de produkter du önskar sälja. (Finns lista på guldföremål på deras webbplats)
 • Fyll i dina personliga uppgifter inklusive hur du önskar få betalt.
 • Bekräfta försäljningen och skicka metallerna inom en bankdag till Liberty Silver.
 • Få betalt inom sex bankdagar från det att försändelsen anlänt till Liberty Silvers postadress. Deras säkerhetsföretag kvitterar ut och hanterar säljordrar/inkommande försändelser en dag per vecka.

Sälj dina guldtackor till Liberty Silver

Så här säljer du dina guldtackor till Guldcentralen

Guldcentralen är ett av Skandinaviens äldsta ädelmetallföretag. De har funnits sedan tidigt 1950-tal och var från början Riksbankens kontrollorgan över guldhandeln i Sverige. Numera är Guldcentralen ett privat bolag inom K.A. Rasmussen-koncernen.

Guldcentralen har funnits med länge

Informationen nedan är inhämtad direkt från Guldcentralens hemsida om hur du så smidigt som möjligt säljer ditt guld till Guldcentralen .

Så säljer du till guld till Guldcentralen

 • Du beställer enkelt en guldpåse på Guldcentralens webbplats som sedan skickas till dig och är förbetald.
 • Du får högst pris för ditt guld.
 • Dina pengar betalas ut inom 1-3 bankdagar

Sälj dina guldtackor till Guldcentralen

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat