Reseintyg för minderåriga som ska resa utomlands

Lästid: 2 min
”Att tänka på när barn reser”

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Beställ ett reseintyg när barn ska resa utomlands
När barn ska resa utomlands ska ett reseintyg uppvisas till flygbolag och tullen i landet destination. Även svenska myndigheter har möjlighet att kontrollera ett barns resor närmare. Kontrollerna sker för att minimera riskerna med att barn förs bort i andra länder. För att du som föräldrar ska resa säkert med minderåriga utomlands ska reseintyg skaffas.

Ett reseintyg för minderåriga ska innehålla samtliga nödvändiga uppgifter som flygbolag och länder kräver. Dokum.se hjälper till med reseintyg och utfärda juridiskt korrekta handlingar som godkänns av flygbolag och länder.

När du har fått reseintyget ska du skriva ut och ta med dig handlingen under hela resan. Om ett minderårigt barn har två vårdnadshavare ska båda godkänna resa. Har minderårig endast en vårdnadshavare krävs det inte att båda godkänner resan.

Vilka resehandlingar gäller för minderåriga?

Minderåriga som ska resa utomlands ska ta med ett svenskt pass eller det nationella ID-kortet beroende på vilken destination den minderåriga ska resa till. De flesta länder kontrollerar barns resor och kräver därför ett reseintyg.

Du som förälder bör se till att alla dokument och handlingar är ordnande innan resan. Det är på ert ansvar att se till att alla krav och inreseregler efterföljs.

Dokum.se hjälper till med reseintyg

Beställ reseintyg för minderåriga online på dokum.se här. Fyll i samtliga uppgifter som krävs för att handlingen ska vara giltig. När du har beställt och fått reseintyget ska du ha med handlingen under resan. Du visar upp reseintyget till landets myndigheter, flygbolag, researrangörer eller andra som kräver att du styrker att minderårig har fått tillåtelse att resa utomlands.

Kom ihåg att det är på ditt ansvar att resa säkert. Se därför till att kontrollera vilka regler och lagar som gäller.

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat