Resevaccin – boka tid för vaccinering inför utlandsresan

”Skydda dig på rätt sätt”
Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Vaccinera dig inför din utlandsresa
När du ska resa utomlands bör du tänka på att vaccinera dig mot sjukdomar som är farliga. I andra länder finns sjukdomar sin inte existerar i Sverige. Det är alltid viktigt med ett gott skydd. Kom ihåg att förbereda din utlandsresa på bästa sätt. Kontakta din vaccinationsmottagning innan du bokar du resa utomlands. Stärk ditt immunförsvar.

LÄS MER HÄR OM REKOMMENDATION OCH BOKA VACCINERING

Godkända och några av de superviktiga resevaccinerna är: difteri, meningokocker, gula febern, japansk encefalit, kolera, mässling, polio, stelkramp, rabies, TBE och tyfoidfeber. Har du ännu inte vaccinerat dig mot dessa sjukdomar är bra om du bokar tid för vaccinering innan din avresa. Kontrollera alltid vad som gäller för just dig och det landet du ska besöka. Det kan finnas hälsoviktiga rekommendationer samt även krav på vaccinering i vissa fall – speciellt gula febern.

Varje vaccin kräver olika doser. Vissa vacciner ska ges i två omgångar för ett starkare skydd. Ibland kan det krävas fler. Doserna ges även i olika intervaller, alltså med ett mellanrum i datum. Boosterdoser är numera allmänt känt och innebär att man tar flera doser av ett vaccin för att stärka immunförsvaret. Rådgör med din läkare eller vaccinationsmottagning om detta skulle vara aktuellt för dig.

Det är frivilligt att vaccinera sig i Sverige, vilket är ett bra förhållningssätt till individuell frihet. Du väljer om du vill stärka ditt skydd eller inte. Skulle du inte vilja vaccinera dig är det helt upp till dig själv.

Då ska du vaccinera dig

Vilket vaccin och mot vilka sjukdomar du ska vaccinera dig mot beror på vissa faktorer. Bland annat avgör resevaccinet du behöver var i världen du ska resa och hur länge du ska vara borta på destinationen. Det är normalt att vaccinera sig när man ska studera eller jobba utomlands.

Läs alltid information om vilket resevaccin som är nödvändig för just din resa. Det finns resevaccinationer för alla resmål i världen. Resevaccin är förebyggande hälsovård och hjälper dig, dina reskamrater men också nära och kära friska under och efter resan.

Resevaccinrekommendation

Vaccinera dig inför resan till Afrika, Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika och Oceanien. Läs mer om vilka resevaccin som är nödvändiga här.

Picture of Dagens Process

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat