Förstå det politiska & psykologiska spelet – lär dig flera språk och res till avlägsna platser

Lästid: 2 min
”Språk och resor kan syna politiska bluffar”

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se
Att tala eller förstå flera än fem språk gör att du förstår det politiska spelet mycket bättre och slipper vara blåst – dock ingen självklarhet. Du behöver ha lite hög IQ också för att förstå de dolda budskapen.
Om du förstår eller talar flera språk öppnar detta automatiskt upp dörrar till förståelse – du kommer att se saker du tidigare inte kunnat se – talar eller förstår du färre än fem språk är det svårare för dig att förstå det politiska spelet – minst fem språk är vad som gäller och gärna så mycket resor som möjligt men inte till Kreta för där talas det grekiska fast på svenska – mer om det längre ner

Att tala eller förstå flera språk har väldigt många fördelar. Att se världen för vad den är har ännu fler fördelar. Att resa till Grekland på en 14 dagars semester kommer inte ge dig den verklighet du behöver för att förstå vår värld för vad den faktiskt är.

På ett personligt plan kan flerspråkiga förbättra kommunikationen och förståelsen för sin omvärld, både i vardagen och när du är ute och reser. Du behöver inte tala fem språk perfekt. Viss förståelse räcker gott och väl. Det allra viktigaste är att förstå det politiska spelet som påverkar din vardag och språk är ett verktyg att nå det målet tillsammans med resor världen över.

Din hjärna blir super skarp om du förstår språket korrupta politiker talar

Har du förståelse för språk kommer du automatiskt ha en mycket bättre förståelse för det spel som spelas globalt av politiker och du kommer inte heller hamna i känslostyrda moment där du bara vräker ur dig nonsens för att du inte förstår bättre. Människor med förståelse kommer att se dig som en fåne om du talar efter vilka känslor du för tillfället har i dig.

Språk kan också öppna upp för nya möjligheter, som att bryta ner barriärer och bygga broar med internationella kunder och partners för dig som driver ett företag.

Även om du talar engelska så förstår du den på svenska, du behöver resa och se världen och undvika charterorter

Nästan alla i Sverige talar engelska men förstår den på svenska – på samma sätt reser svenskar också till charterorter som Grekland där man talar till svenskarna på det sätt som svenskar förstår – du lär dig alltså ingenting mer än att du får bada i en pool

För någon som ännu inte förstår vad jag menar blir det en riktigt brant uppförsbacke för dig som talar ytterligare ett språk än svenska men fortfarande förstår det språket på just svenska.

Innebörden blir inte densamma på svenska som i ett annat språk och därmed har du tappat hela förståelsen för ursprungs förklaringen.

Djupt tänkande och förståelse för komplicerade frågor är nyckeln till att syna bluffar som spelas av politiker. Lär dig förstå fler språk och se dina sinnen öppnas.

När du reser till Grekland på en 14 dagars semester talar de till dig på svenska i vilket språk som helst, om det är grekiska eller engelska som talas till dig så levereras budskapet till dig på svenska. Hänger du med vad det är jag försöker förklara för dig? Du behöver den råa sanningen som absolut inte finns på charterorterna i Grekland, Kroatien eller vilken svenskort du nu väljer att semestra i. Din värdefulla tid ska kombineras med lärdom och inte bara slappande i en pool – res till avlägsna platser i världen och se världen för vad den faktiskt är.

Hur ska politiker på riktigt kunna lura dig upp på läktaren om du på riktigt förstår vad de säger samt förstår vart budskapet härstammar ifrån?

Öka ditt medvetande, syna samhällsbluffar och gör något meningsfullt med din dyrbara tid du kallar för semesterdagar

En mycket uppenbar fördel med att förstå flera språk är ökad kulturell medvetenhet. Hur ska exempelvis någon lura dig i turistfällan om du förstår precis vad de sysslar med. Språk är nyckeln till mycket. Samma koncept kan appliceras på samhällsbluffar. Hur ska politiker kunna lura dig om du på riktigt förstår vad de säger och inte bara hör vad de säger? Att förstå är inte samma sak som höra. När du börjar förstå så ökar ditt medvetande.

Att kommunicera på flera språk gör att människor får kontakt med andra från olika kulturer på ett mer meningsfullt sätt. De kan lära sig om olika seder och traditioner och få en djupare förståelse för sin värld. Dessutom har människor som talar flera språk ofta lättare att anpassa sig till nya kulturer och miljöer. De kan också bättre uppskatta skönheten i språket och de många olika sätt som människor kommunicerar på. Att tala flera språk är en värdefull tillgång som kan berika både individer och samhälle men det bästa av allt är att du förstår hur andra tänker innan munnen deras börjar att glappa.

Värdesätt din tid du har genom att se den riktiga världen – den väntar på dig!

Sluta res till till populära europeiska charterorter – se världen på riktigt istället

Att slappa i poolen på hotellet i Grekland eller Spanien är inte att värdesätta sin egen tid speciellt högt. Det är ett hån mot dig själv och visar också ganska mycket om hur högt du värdesätter den trygga resan som egentligen aldrig kommer att ge dig något av värde i ditt liv. Du följer strömmen, du ser vänner resa till Grekland så du gör samma sak. På samma sätt snurrar ditt liv. Du gör det alla andra gör och du blir inte mer än en avarage kille eller tjej som aldrig kommer att ha de roliga historierna att berätta för familj och vänner.

Livet är en gåva och ska behandlas på samma sätt – utforska, res, lär dig språk och se världen för vad den är.

Malik al-Maghrebi

al-maghrebi@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat