Hur skickar jag brev till en intagen? Häkte & fängelse regler!

Lästid: 2 min
”Med videoinstruktioner”

Dagens Process

info@dagensprocess.se
Brevon – den mest populäraste tjänst för att kontakta intagna som avtjänar straff i Sverige.

Hur gör jag för att skicka ett brev till någon som sitter häktad eller till någon som avtjänar ett fängelsestraff i Sverige?

Intagna på häkten och anstalter i Sverige har alltid rätt att ta emot brev. Det är däremot oerhört svårt att ha telefonkontakt med intagna i Sverige då detta mer i regel alltid nekas av Kriminalvården. Brevkontakt blir då den mest populäraste kommunikationsmedlet mellan intagna och de på ”utsidan”. Även om man inte vet var den intagna sitter kan man skicka brev via Brevon till den frihetsberövade personen. Brevet skickas till Kriminalvårdens journalarkiv som sedan sorterar breven och letar rätt på var den frihetsberövade avtjänar straff någonstans.

Brevon har skickat mer än 20 000 brev till intagna

Brevon skickar vidare tusentals brev i månaden till människor som befinner sig på häkten eller på anstalter. Breven kommer oftast från familj och vänner men även från beundrar som enkelt kan skicka iväg ett brev helt anonymt med Brevon.

Hos Brevon är det superenkelt att skicka ett brev till en frihetsberövad person och det kostar inte speciellt mycket. Du väljer vilken anstalt eller häkte brevet ska skickas till och uppger för- och efternamn på mottagaren. Du behöver ej anteckna adress till häktet eller anstalten för den har Brevon redan förinställt utifrån de mottagarval du gör.

Du bör uppge ditt namn och adress som avsändare i det fall att brevet inte skulle hitta fram till den intagna så kan posten kan skicka brevet åter till dig.

Klicka här för att skicka ett brev till en intagen.

Videoinstruktioner om hur du skickar ett brev till en intagen

Se video här nedan för instruktioner om hur enkelt det är att skicka ett brev till någon som befinner sig på ett häkte eller anstalt.

Instruktioner om hur du skickar ett brev via Brevon till häkten och anstalter. (Inget ljud)

Dagens Process

info@dagensprocess.se

Taggar till artikeln:

Relaterat